Nos, volt pár hétfőm

Nos, volt pár hétfőm

Azt hittem, kitartok a blog mellett jóban-rosszban, de nem így lett. A legutolsó poszt után nagyjából két hét zabálás volt, semmi egyéb. Azóta pedig voltak jobb és rosszabb hetek, napok. Lassan, de biztosan haladok a jó irányban.

Azóta volt némi kísérletezgetés megint, hogy mit bír a gyomrom és mit nem. Mivel rájöttem, hogy baj van a fejemben, elmentem a lelkemet rendbe szedetni egy picit. Az, amit a kajával művelek, nem normális. Segítség kell hozzá.

Megkaptam a segítséget, dolgozunk az étkezési szokásaimon. Találtunk rengeteg csontvázat a szekrényemben, elfojtott haragot, aminek valahol ki kell jönnie. És megfelelési kényszer, de az legalább nem volt újdonság. Ennek tetejébe a sok-sok rossz, ám rögzült viselkedésminta (ebéd után legyen egy kis csoki vagy süti, fárasztó nap után jutalmazás, nem élvezetes program után kompenzálás ételekkel). Van min dolgozni.

Azóta kiújult egy egészségügyi problémám is, nem térnék ki rá, de megint előkerült, hogy valóban fontos lenne az étkezésre odafigyelni és változtatni pár dolgon. Úgyhogy most doki és új étrend után ismét indul a “majd hétfőtől” programsorozat.

Régóta először viszont azt érzem, hogy van értelme próbálkozni. Hogy tovább fog menni, mint egy pár nap. A szakemberrel folytatott beszélgetések sokat segítenek, nincsen annyi falásroham, nincs annyi édességbe menekülés (ironikus, hogy pont most mondom, mert épp betoltam egy Snickerst), azt érzem, most van ideje az ismételt próbálkozásnak, az ismételt új erőre kapásnak. A doki és a diétás tanácsadás, a lelkem rendbeszedése talán beérik és eredményre jutok.

Bízom benne.

Advertisements

válasz

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s