A régi szerelem: kakaós csiga

A régi szerelem: kakaós csiga

Az én gyengém a kakaós csiga, ezer éve ez a cheatmealem, ha épp elkap a nem-érdekel-a-diéta hangulat, veszek egyet. Teljesen egészségtelen, cukros, fehérlisztes verziót. És ez az, ami nélkül nem akarok létezni, úgyhogy muszáj találni egy egészséges verziót. Találtam már lassú szénhidrátosat, ami az IR-nek megfelel, találtam gluténmenteset, ami extragyors szénhidrátos volt. Találtam kelttésztásat, de nem eszem élesztőt sem, úgyhogy ez sem jöhet számításba.

És akkor múlt héten megtaláltam ezt a receptet. Sajnos nem mentettem el, mert utazás közben találtam és a telefont nyomogattam csak, úgyhogy most jó sokáig keresgéltem, mire megtaláltam. Persze pont addigra, amikorra már lejárt az idő és nem volt időm ezzel kísérletezni, úgyhogy a szokásos katyvaszt csináltam csak.

De ezt tutira meg fogom egyszer még sütni, még csak nem is extrém hozzávalókból áll, a tápiókaliszt és aszkorbinsav kivételével minden van itthon. A tápiókaliszt helyett lehet konjaklisztet is kipróbálnék, ami épp van itthon, mert a legutóbbi bioboltszállítmányban az is volt.

De ugye milyen szépséges?

csigák

A recept itt található és remélem, hamarosan az asztalomon a kész csiga :)

Advertisements

2 thoughts on “A régi szerelem: kakaós csiga

 1. Szia Gréta!

  Nagyon-nagyon örülünk, hogy tetszik a recept! Majd írd meg, hogy ízlett a végeredmény. Ha pedig esetleg csinálsz róla képet, azt is szívesen leközöljük, Téged és a blogot megjelölve természetesen.

  Egyébként pedig nagy gratula ehhez a vagány és letisztult bloghoz!

  a The Puur csapata

  Like

 2. :)))) Köszönöm :)
  Most még határozottan őrültekháza van itt, úgyhogy túlélésre játszom, de jövő hétvégén szeretnék végre nekiállni sütögetni :)

  Like

válasz

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s