Tésztafélék

Tésztafélék

Szeretem a tésztát, szoktam is enni belőle legalább hetente egyszer, de van, hogy kétszer, attól függően, mennyi időm van főzni. Nem tudom, most mitévő legyek, mihez kezdjek a tésztákkal. Pont nemrég tankoltam fel tésztából (neten szoktam rendelni bioboltból mindenfélét és sosem egy darabot), akciósat is vettem, úgyhogy van jó sok tészta. Kidobni nem szeretném, nem is szokott ezektől bajom lenni (puffadás, hasfájás), elég drágán vettem őket, szóval kicsit sajnálom. Az a baj, hogy mivel nincs tőle közvetlen tünetem, kicsit sajnálom száműzni az étrendemből, ráadásul van közte chillis durum tészta, amit az Aldiban vettem és csak időszakos termék, viszont nagyon-nagyon szeretem. Ezzel egyidőben viszont tudom, hogy a pajzsmirigyre tényleg sokkal hasznosabb lenne a gluténmentes étkezés. Még tanácstalan vagyok picit.

A kétféle tészta, amit sajnálnék kidobni:

  • Rédei Bio – spenótos tönkölytészta
  • Aldi – chillis durumtészta

És ehelyett mi az, amit ehetek majd?

  • rizstészta – minimálisan, mert gyorsan felszívódó szénhidrátot tartalmaz, így az IR miatt nem lehet, max uzsonnára vagy edzés után (de akkor csak egészen kicsit)
  • barna rizstészta – jó drága és alig lehet kapni valahol
  • köles tészta – ilyet csak láttam valahol, de még nem próbáltam
  • csicseri tészta – ilyet rendeltem már a legutóbbi szállítmánnyal, de még nem próbáltam

Azt hiszem, nagyjából ez a hatalmas választék. Az egyik facebook csoportban linkeltek egy olyat, ami annyira bizarrul néz ki, hogy kedvem támadt kipróbálni, illetve a babról amúgy is jókat olvastam, de aztán rákerestem a neten és egy csomag 1400-1600 között van. Nem hiszem, hogy ez lesz a fő táplálékom, de attól még izgatja a fantáziámat.

protein tészta

Update: van hajdinás tészta is kicsit megfizethetőbb áron

felicia-bio-hajdina-fusilli-glutenmentes-teszta-250g-450x450

Egyik pillanatban úgy gondolom, jó is, ha kidobom az összes tésztát, ami most itthon van, legalább lesz helyem és könnyebben elférek a polcokon, a másik pillanatban pedig morogni kezdek, hogy miért is válnék meg olyan ételtől, ami nem okos semmilyen problémát (most). Nehéz döntés. A lószart lenne nehéz, igazából csak hiszti van. Mert megint előjött az elgyengülés, a kifogások. Össze kellene szednem magam és határozottabbnak lennem és kihajítani (elajándékozni) mindent.

Advertisements

válasz

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s